A facebook bekeményít

Címlap Híreink A facebook bekeményít
A facebook megunta a spam-ként elharapódzott külső oldalakat tartalmazó alkalmazásokat a rendszerében vagy ez egy újabb marketingfogás részükről, mellyel maguknak akarják tudni a felhasználókat?
facebook ikon
A facebook 2011. okt. 01-től csak titkosított kapcsolaton keresztül hívott url-t engedélyez alkalmazásnak beállítani. Ez azt jelenti, hogy  minden domainnek évenként "SSL Certificate" -et  (hitelesítési tanusítvány) kell vásárolnia, ha a facebookon a saját weboldalát szeretné megjeleníteni.

( Saját megjegyzés: Ezzel sok oldal gyakorlatilag kidobhatja az eddigi facebook marketing tudását, és a befektetett időt az ablakon, ha nincs olyan mértékű bevétele, amellyel fedezni tudja a biztonságossági igazolványának éves költségeit. )

Mi az SSL (a böngésző címsorában a http helyett https://) lényege, miért és kinek kell érte fizetni?

Leegyszerűsítve ez történik a böngészőben: amikor a felhasználó beír egy https:// -el kezdődő webcímet (vagy rákattint), akkor a kapcsolat nem csak az ő böngészője és a szerver között fog felépülni, hanem először a böngésző megpróbál úgymond "kezet fogni" a tanúsítványt kiállító céggel és elkéri a behívni kívánt oldal hitelesítési tanúsítványát. Amennyiben az nem érvényes vagy nincs, egy nagy figyelmeztető ablakot dob, hogy az oldal veszélyes lehet (még ha nyilván nem is az).

Amikor egy oldal hiteles, azt a böngésző is jelzi egy zöld sávval bal oldalon, ahol a kiállító is olvasható (Firefoxon pl.).

Ezt azért jó tudni:

Amikor valaki tanúsítványt vásárol, azt csak olyan cégtől veheti meg, aki elismert tanúsítvány kiállító (magyarországon nincsen közvetlen kiállító), így gyakorlatilag a tárhelyet vagy szolgáltatást biztosító cégnek semmi befolyása nincs ezen összeg meghatározására! A díjjal igazolja gyakorlatilag, hogy ő nem szélhámos és nem adathalász weboldal. A hitelesítési tanúsítványt évenként meg kell hosszabítani. Sőt még a tranzakciók értékét is figyelembe veszik a díjazás kiszabásánál, mivel nagyobb kereskedelmi forgalmat lebonyolító oldalnak többet kell fizetni!Kép forrása: www.iconshock.com ( CC BY 3.0 )

További képek

facebook ikon
információk 1
Információk 2
Információk 3