Ingyenesen letölthető gyönyörű ikonkészletek

Címlap Hasznos linkek Ingyenesen letölthetÅ‘ gyönyörű ikonkészletek
Nem lehet mindenki dizájner vagy képszerkesztő guru, de a portálján vagy CMS-ében szeretne szép képeket vagy ikonokat használni, ellenben nem akar ezer és ezer forintot fizetni egy egysyzerű képért. Erre a problémára megoldást találhatunk az ingyenes kép és ikon letöltő oldalakon, ahol Creative Commons liszenszes vagy teljesen ingyenes ikonokra lelhetünk.
virág ikon használd nyugodtan te is

Freeiconsweb.com

Egyik ilyen elég jól összeszedett ikongyűjtemény a www.freeiconsweb.com oldalon található, ahol ikon csomagokat találhatunk.
Annyit kell csak tenni, hogy angolul beírjuk a keresett ikon kulcsszavát (a képen a "flower" találatok láthatóak) és a megtetsző ikonra kattintva eljuthatunk a letöltő oldalra.

ingyenes ikonokat és képeket tölthetsz le a freeiconswebről


Findicons.com

A findicons.com oldalon még szűrni is lehet a liszensz típusokra, így csak azokat fogja megjeleníteni, ami nekünk megfelelő.

ingyenes ikonokat és képeket tölthetsz le a findicons.com-ról is, liszensz szűrési lehetőséggelA liszenszekről néhány szó:

A CC BY 3.0 liszensz leírását itt olvashatja el magyarul: http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/deed.hu
Többnyire a lényege annyi, hogy a cikk pl. alján jelezzük a kép eredeti linkjét.

A GNU/GPL liszensz leírása magyarul: http://hu.wikipedia.org/wiki/GNU_General_Public_License
A lényeget idézem a wikipédiáról: "A licenc lényege - más szabad licencekhez hasonlóan -, hogy a mű szabadon terjeszthető (akár pénzért is), és szabadon módosítható, de a terjesztései és a módosítások kötelezően szintén GPL licenc alatt kell, hogy megjelenjenek, így biztosítva, hogy a szabad tartalmakból készült bármilyen származékos mű is szabad maradjon."

További képek

virág ikon használd nyugodtan te is
információk 1
Információk 2
Információk 3