Ki mondta, hogy nem elég rugalmas?

Címlap Blog Ki mondta, hogy nem elég rugalmas?

A minap olvastam egy blog bejegyzést, ahol a hazai bérelhető webáruház rendszerek ellen az alábbiakkal érveltek:


  • A bérelhetÅ‘ webáruház motorok nem elég rugalmasak ahhoz, hogy többfajta termék típust forgalmazzanak rajta.
  • Nem törekednek a keresÅ‘optimalizálásra, nem használnak szép url-eket.
  • Nem lehet saját domain nevet beállítani rajtuk, aldomaineken működnek.
Valóban. Egy webáruházban fontos, hogy különböző termék fajtákat különböző módon kell megjeleníteni. Egy fehérneműnél például szükség van méretre és színre, egy robogónál sebességre, motor térfogatra, egy könyvnél mondjuk kiadás évére, egy bornál évjáratra, egy üdítőnél kiszerelésre és még sorolhatnám mi minden fordulhat elő, ezeknek száma szinte végtelen!
És akkor arról még nem is szóltam, hogy ezek lehet, hogy az árat is befolyásolják!

Ugyanazzal a webshop motorral hogyan árusíthatok bugyit vagy autó alkatrészt?


A probléma megoldására azt találtuk ki, hogy létrehozhatsz úgynevezett dinamikus tulajdonságokat, amelyeknek nevét és típusát te magad határozhatod meg! Lehetnek ezek számok, szövegek, listák, letölthető fájlok, sőt használhatod őket címkének, szűrőnek, a keresőben megjelenítheted és befolyásolni tudják az árat is! Sőt még matematikai összefüggéseket is létrehozhatsz közöttük! És ha mindez még mindig nem elég, használhatod őket további kategorizálásra is, megjelenítheted menüként ami egy külön eladási csatornaként tud szolgálni! (Maradok a bugyi példánál: mondjuk egy jobb oldali menü kicsi színes kockákkal, ahol rákattinthatsz a fehérre és listázza a fehér bugyikat!)

Az url-eket te is láthatod a saját szemeddel, szerintem egyszerűen gyönyörűségesek :) ! A www.puha.hu is a SimplYPortal CMS rendszerben működik!
Nyugodtan beállíthatsz saját domain nevet, sőt mindenképpen használj sajátot! Szerintem te sem az aldomain-ek alatt működő webáruházakban vásárolsz!

Az elrendezés és a kinézet miatt sem kell aggódni, mert a dobozok áthelyezhetőek, egyedi sablonokat lehet nekik létrehozni, sőt kategóriánként és akár termékenként lehet különböző html sablont beállítani!

Lehet ezen felül értékelni, véleményt írni, vásárlói csoportokat megadni különböző kedvezményekkel, hírlevél sorozatot küldeni, Excel táblázatból terméket és cikket feltölteni és még sorolhatnám.

Szóval ez a rendszer azért nem olyan rossz!

Címkék:

További képek

Szerző:
információk 1
Információk 2
Információk 3