Hogyan használj ingyenes alkalmazásokat facebook nyereményjáték létrehozásához

Címlap Blog Hogyan használj ingyenes alkalmazásokat facebook nyereményjáték létrehozásához
A facebook-on a rajongókat leginkább valamilyen felajánlott nyereménnyel lehet begyűjteni. A játékhoz az adatokat valahogyan be kell gyűjteni, hogy majd lehessen sorsolni.

Ennek kivitelezésére van több kész alkalmazás is, melyek többnyire valamilyen előfizetéssel vehetők igénybe. De mit tegyél, ha nem vagy biztos benne, hogy megéri-e az előfizetés vagy sem? Keresel először egy ingyen használható megoldást, amivel letesztelheted a hatékonyságot, és elkezded építeni a rajongói tábort.
Facebook-ba ágyazott google dokumentumok űrlap, pl. nyereményjátékhoz
A facebook iframe alkalmazásoknak van egy olyan előnyük, hogy az iframe-be nyugodtan lehet egy másik iframe-et is illeszteni. ennek az iframe-nek kell tartalmaznia a feliratkozó űrlapot.

Ha használtad már a google dokumentumokat, ott találkozhattál az "űrlap" vagyis form típusú dokumentummal, amivel ez könnyedén megoldható.

Ezzel a dokumentum típussal kitölthető űrlapokat lehet létrehozni, amelyeknek a hátterében egy táblázat áll. Az űrlap kitöltött adatai egy táblázatba kerülnek, és összesíthetőek, majd vagy innen használod az adatokat vagy exportálhatod például .csv formátumba amit egy CRM vagy hírlevélküldő rendszerben utána importálhatsz.

A google dokumentumok bárki számára teljesen ingyenesen hozzáférhetőek ezen a címen: Google Dokumentumok .

A létrehozás menete:

 1. A fenti címre kattintva, ha nincs még a google fiókodhoz hozzáadva, add hozzá a dokumentumokat is hogy hozzá férj vagy lépj be!
 2. A bal oldali piros "Létrehozás" gombra kattintva válaszd ki az "Űrlap" típust!
 3. 2 minta sor megjelenik, add meg a mező feliratát, a súgó szöveget, illetve hogy kötelező-e kitölteni! Ha kötelező kitölteni, akkor egy piros csillag fog a felhasználóknak látszani, és az űrlap hiányos elküldésekor egy hibaüzenetet kap a kitöltő személy. Amikor megadtad az adatokat, kattints a "Kész" gombra.
 4. A sor felett tartva az egeret, a jobb oldalon fognak látszani a szerkesztő és törlő ikonok, amelyekre kattintva módosíthatod a sort.
 5. A bal felső sarokban találsz egy kis menüt zöld plusz jellel, ahol adhatsz még hozzá sort. Nyisd le és válaszd ki a mező típusát. A mező (sor) típusa utólag is változtatható, de ha más sok adatod van légy óvatos a módosítással.
 6. Amikor az űrlapodat késznek nyilvánítod, kattints a felső menüben a "További műveletek" menüpontra és válaszd a "Beágyazás"-t. Ezzel megkapod az iframe vagyis keret kódodat, melyet a Ctrl+C együttes lenyomásával a vágólapra helyezhetsz. (Ugyanolyan mint, pl. a YouTube beágyazó kód, az is egy keretbe kerül. A keret lényege, hogy egy másik weboldal van a te weboldaladba illesztve, mintha egy új lapon nyitnád meg.)
 7. A kódot egy oldal forrásába kell beillesztened, a szövegszerkesztőbe simán betéve nem lesz jó. Itt most a rajongó gyűjtőbe való beillesztést részletezem, de ez más rendszereken is hasonlón szokott működni.
 8. Hozz létre egy rajongóknak szóló oldal tartalmat!
 9. A szerkesztett oldalon kattints duplán egy szövegrészre, majd a megjelenő szövegszerkesztőnek a "HTML forrás" gombjára kattintva, illeszd a vágólapon lévő kódot a szöveg forrásába, oly módon, hogy felette vagy alatta maradjon az eredeti szövegből. (Ez azért legyen így, mert a beágyazott dokumentumon a dupla kattintás nem fog működni, mivel máshonnan jön a tartalma, és nem fogsz tudni utólag változtatni rajta!!!)
 10. A kapott kódban keresd meg a következő részeket: width="xxx" , ez jelenti a keret szélességét, valamint a height="yyy" ez jelenti a keret magasságát és írd át körülbelül width="460" height="1000"-re, hogy beférjen görgetősáv nélkül a facebook középső részébe. A méretek átírásának a jelentősége csak abban áll, hogy a gördítősáv nem mutat jól!
 11. Ha a mérete rendben van, megigazítottad a szövegeket, mentsd el a kis oldalkát és gyűjtsd a rajongókat!
 12. A google dokumentumok oldaladon megnézheted a begyűjtött adatokat, ha az űrlap típusú dokumentum nevére kattintasz. Akkor megnyílik a táblázat és láthatod mennyien és milyen minőségű adatokkal töltötték ki.
 13. Az űrlapot módosíthatod a felső "Űrlap" menü "Űrlap szerkesztése" menüpontra kattintva a feljebb leírt módon.

Ez egy igencsak költségkímélő módja a rajongók gyűjtésének és a hatékonyság tesztelésének.

Címkék: facebook

További képek

Facebook-ba ágyazott google dokumentumok űrlap, pl. nyereményjátékhoz
Szerző:
információk 1
Információk 2
Információk 3