Adwords hirdetés 1Ft-ért?

Címlap Blog Adwords hirdetés 1Ft-ért?
Azért ennek ne dőlj be!
Az adwordsben el lehet érni, hogy első oldali ajánlat becslésnél a rendszer 1Ft-ot ajánljon fel, legfelső oldalinak pedig pár Forintot. (Lásd kép.) Ez azonban nem jelenti automatikusan, hogy 1Ft-os kattintással hatékony hirdetést lehet létrehozni.
Adwords 1Ft-os első oldali ajánlat
A kattintásonkénti költségek jelentős csökkentése ugyanis jelentősen csökkenti a megjelenítési arányt is! Valamint igen nehéz nagy mennyiségű nagyon olcsó nagyon jó minőségű (10/10-es minőségi mutatóval rendelkező) és releváns kulcsszót összegyűjteni oly módon, hogy az oldal tartalmához is illeszkedjék, a hirdetéshez is illeszkedjék és még a megcélzott olvasó is elégedett legyen a talált tartalommal, ne egy kulcsszó halmozott szövegre fusson.

Az alábbi ábrán egy ajánlat szimuláció látható, egy 4Ft-os első oldali ajánlattal. Látható az is, hogy egy ilyen pár Ft-os kulcszón eleve nincs nagy mennyiségű megjelenítés sem.
4Ft-os adwords első oldali ajánlat
Valóban, az olcsó és kattintásra hatékony adwords kulcsszavak titka tulajdonképpen ennyi:
Gyűjts össze minél több
  • 10/10-es minÅ‘ségi mutatóval rendelkezÅ‘,
  • alacsony versenyű,
  • nagy keresési arányú
kulcsszót, majd hirdess ezekre és nagyon kevés pénzből nagyon sok kattintást kaphatsz.

Ez persze nem ennyire egyszerű, mert eleve csak akkor lehet a minőségi mutatód is jó, ha az oldalad tartalma releváns!

Tapasztalatom szerint a kis hirdetési kerettel rendelkező cégeknek a kattintási költsége 14-44 Ft között mozog, attól függően, hogy adott témában mekkora a verseny a hirdetők közt. Valamint érdemes használni a Google Adwords által időnként felajánlott kulcszsvakat is, de csak azokat melyek illeszkednek a mi profilunkhoz. Nem kell minden felajánlott kulcsszót automatikusan elfogadni.

A felajánlott kulcsszavakból is azokat válaszd ki amelyek nagy keresési forgalommal rendelkeznek és a verseny rajtuk alacsony, ekkor féken tarthatod a hirdetési költségeidet.

Címkék: Adwords, google

További képek

Adwords 1Ft-os első oldali ajánlat

Nézd meg ezt is:

Szerző:
információk 1
Információk 2
Információk 3