Blog

Szia!
Scherzné Köves Beatrix vagyok a programozó. Neked készítettem a rendszert, de ha esetleg van még mit tanulnod a webről, néha gyere vissza erre a blogra is!
Ha kérdésed van tedd fel bátran!

Ãœdv:
Betti

A mai napon a facebook oldal tulajdonosok egy üzenettel találkozhatnak, ahol a face felajánlja az új oldal dizájnt. Ezt a "Preview" gombra kattintva érhetik el az adminisztrátorok.

Tölts fel egy 850x340 pixel méretű borítóképet, majd nyomd meg a "Publish" gombot és már kész is a szép új facebook oldalad.
facebook
Azért ennek ne dőlj be!
Az adwordsben el lehet érni, hogy első oldali ajánlat becslésnél a rendszer 1Ft-ot ajánljon fel, legfelső oldalinak pedig pár Forintot. (Lásd kép.) Ez azonban nem jelenti automatikusan, hogy 1Ft-os kattintással hatékony hirdetést lehet létrehozni.
Adwords, google
A facebook-on a rajongókat leginkább valamilyen felajánlott nyereménnyel lehet begyűjteni. A játékhoz az adatokat valahogyan be kell gyűjteni, hogy majd lehessen sorsolni.

Ennek kivitelezésére van több kész alkalmazás is, melyek többnyire valamilyen előfizetéssel vehetők igénybe. De mit tegyél, ha nem vagy biztos benne, hogy megéri-e az előfizetés vagy sem? Keresel először egy ingyen használható megoldást, amivel letesztelheted a hatékonyságot, és elkezded építeni a rajongói tábort.

facebook

Most béreljem, megvegyem vagy készíttessem?

Kezdjük talán azzal amire a legtöbben gondolnak, az elkészítés.
Egy webshop elkészítése hónapokat is igénybe vehet, árban pedig vetekszik a kész megvásárolható szoftver termékekével, így csak azoknak javasolt akik valamilyen speciális dolgot szeretnének megvalósítani az interneten keresztül, vagy önmaguk szeretnék továbbfejleszteni.
Ehhez az időhöz még hozzájön a termékek feltöltésének ideje, valamint a feltöltés költsége is, amely nem elhanyagolandó tényező.

A minap olvastam egy blog bejegyzést, ahol a hazai bérelhető webáruház rendszerek ellen az alábbiakkal érveltek:


  • A bérelhetÅ‘ webáruház motorok nem elég rugalmasak ahhoz, hogy többfajta termék típust forgalmazzanak rajta.
  • Nem törekednek a keresÅ‘optimalizálásra, nem használnak szép url-eket.
  • Nem lehet saját domain nevet beállítani rajtuk, aldomaineken működnek.

Neked még nincs weboldalad? Nem baj, nem is arra lesz szükséged, mert igazából nem egy céges bemutatkozást szeretnél, hanem egy új bevételi forrást ahonnan akkor is jönnek a megrendelések, amikor te alszol. Gondolkodj el ezen és be fogod látni, hogy így van!

Az oldaladon nem bemutatkoznod kell!Az oldaladon eladnod kell!Eladnod, egy terméket ami lehet hogy a te szolgáltatásod és nem például egy kézzel fogható házimozi!

Egy weboldal nem szabad hogy csak pénzt vigyen, ki kell termelje a költségét és plusz bevételhez kell juttasson téged! Az internet az csak egy média ahol reklámozol és ha jól reklámozol viszik a terméked vagy szolgáltatásod.


facebook, google
A google analitika böngészése közben egy új menüpontra bukkantam, aminek a neve "Látogatók folyamata" és a Látogatók menü alatt található utolsó menüpontként.

A funkció lényege, hogy láthatjuk, milyen utakat tesznek meg a látogatóink a böngészés folyamán az oldalunkon.
Idáig is voltak hasonló funkciói, de ezen most meglepődtem, mert teljesen logikus és ráadásul vizuálisan ábrázolja a felhasználók lépéseit az oldalon belül, ami vizuális típusú embereknek jelentősen megkönnyítheti annak elemzését.
Analytics

Részletesen megnézheted hogyan hozd létre Facebook oldalad és hogyan kerül a rajongói doboz a saját weboldaladba?
A rajongói doboz Like box, amit most nálunk a jobb oldalon látsz.
Ilyen rajongói dobozt csak akkor tudsz az oldaladba tenni, ha létrehozol egy Facebook oldalt.
A videón láthatod hogyan készítsd el! Olyan forró, hogy vigyázz még éget!


facebook

Avagy a 2 leggyakoribb webes tartalom feltöltési probléma.

Tételezzük fel, hogy te egy weboldalon kezdő tartalom szerkesztő vagy. Most kezdted, így még kevés tapasztalattal rendelkezel. Elkerülhetetlen hogy ne találd szembe magad valamilyen megjelenítési problémával.

Melyik 2 hibába fogsz elsőkörben belefutni, ami miatt azonnal rádtör a pánik és rohansz  a webmesterhez (vagy telefonálsz, üzensz neki)?


hibák, kezdő, tartalom szerkesztés
De tényleg, te tudod mi az a vágólap?

Ez a pici bejegyzés neked szól, ha nem tudod hogyan kell például Word-ben megírt szöveget a leveleződbe betenni, vagy ha nem is tudtad, hogy lehet ilyet csinálni.

Ezzel a problémával a minap találkoztam, és bevallom őszintén, hogy nekem eszembe sem jutott hogy ez bárkinek gondot okozhat. Akik nem olyan régóta használják a számítógépet, azoktól ezúton kérek emiatt elnézést.
A GIMP egy olyan pixelgrafikus képszerkesztő alkalmazás, melynek tudása vetekszik a Photoshop-éval.


Ebben a lépésről-lépésre leírásban bemutatom a képen látható felirat létrehozásának technikáját, és a használandó színek kiválasztását Gimp alatt.
kulisszatitkok

Várj egy percet, mindjár elárulom azt is! Addig is: Egyáltalán mi az a GIMP?

Ha blogolsz vagy dolgozol a neten, elengedhetetlen hogy legyen valamilyen képmanipuláló szoftver a kezedben.

Ha kérdezed az ismerőseid biztos azt mondják használj Photoshop-ot! Igen ám, de a Photoshopért fizetni kell, vagy valamilyen ejnye helyről tudod csak letölteni. Ha ez a módszer neked nem tetszik, mi tévő légy?


kezdő, képszerkesztés
információk 1
Információk 2
Információk 3